Új Wado-Ryu könyv

Hirdetés
Shuzo Imai 8. Dan wado-kai mester edzőtábora PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Faragóné Tartler Mónika   
2015. november 05. csütörtök, 08:54

2015. október 3-4.-ei hétvégén a Tűzmadár Sport egyesület meghívására Budapesten tartott edzőtábort a Németországban élő Shuzo Imai 8. Dan wado-kai mester.

A két napon övfokozatok szerinti bontásban 3-3 edzés tartott a mester.

A szombat délelőtti közös edzés, melyen övfokozat megkötés nélkül, minden karatéka részt vehetett szövetségünkből, az UTE felújított tornacsarnokában lett megrendezve.  A többi edzés a Gulner Gyula Általános Iskolában zajlott.  Az edzések nagy érdeklődésre tartottak számot, természetesen egyesületünk lelkes tanítványai is ott voltak.

A teljes programot nagyrészt a Kihon, a Bassai és a Wanshu kata, Tanto-Tori, végül a Tachidori tette ki, de a gyakorlatok tartalmilag kapcsolódtak egymáshoz. Edzés lezáró zarei  után  a mester már-már hagyományként megajándékozta a résztvevőket egy japán népdallal, a shakuhachi, a bambusz fuvola megszólaltatásával.

A sok éve karatézó felnőtteknek is megtiszteltetés egy japán nagymestertől tanulni, a gyerekek pedig különös lelkesedéssel élik ezt meg. Az edzés végén boldogan lobogtatták a mester által aláírt öveket.

Gondos Júlia nagyszerű képeket készített az edzésekről. A képek és további beszámoló itt: http://www.tuzmadarse.hu/node/3893

 


Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla 1.5 templates vps hosting Valid XHTML and CSS.