Új Wado-Ryu könyv

Általános tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Faragóné Tartler Mónika   
2007. augusztus 29. szerda, 16:36

Az edzések heti két alkalommal (mindhárom helyszínen), minden év szeptemberétõl az iskolai tanév befejezéséig zajlanak. A részvételi díjat a megkezdett hónap 10.-éig kell befizetni. A havi díj egy kedvezményes összeg, lehetõség van még ezen kívül alkalmakat fizetni. Betegség esetén, orvosi igazolással, a következõ hónapra jóváírjuk az elmulasztott alkalmakat.  Az eredményes fejlõdés érdekében mindenképpen ajánlatos a heti két alkalom. Citromssárga övtõl, (8. kyu-tól) a sikeres versenyzés és a következõ vizsgák  érdekében a heti háromszori részvétel az elvárt.            

Az elsõ néhány edzés megtekintése után megkérjük a szülõket, hogy a terem, iskola elõtt várakozzanak. Az edzéseken ékszert (fülbevaló, gyûrü, nyaklánc,stb.), karórát, hajcsatokat!!! viselni nem lehet (balesetveszélyes), rágógumi, cukorka a szájban nem lehet! Kérjük a szülõket, hogy erre õk is figyeljenek oda. Valamint kérem a szülõket, hogy azok a gyerekek, akiknek (még) nincs karateruhája, edzéseken fehér pólót, és minél egyszerûbb melegítõnadrágot vagy rövidnadrágot viseljen, a kislányok haját pedig hajhossztól függõen 1-2 fekete vagy fehér gumival fogják össze. (Rövid haj esetén erre természetesen nincs szükség).

            Kérjük továbbá, hogy bármilyen egészségügyi, vagy egyéb probléma esetén, amely a gyermekkel kapcsolatban felmerült, vagy felmerülhet, szóljanak! (Cukorbetegség, szívbetegség, asztma, influenza, stb., rendszeres vagy eseti gyógyszer szedést is!) Ha a gyermek lábán szemölcs van csak tornacipõben vehet részt az edzéseken!

 

A vizsgákon és versenyeken való részvételhez fényképes karate igazolványt kell kiváltani, mely a Magyar Karate Szakszövetség tagkönyve. Ide kerülnek be a vizsgák eredményei (kyu fokozatok), a sportorvosi vizsgálatok, az edzõtáborokon való részvétel. 9.kyu fokozattól (a második vizsgára) kötelezõ kiváltani az igazolványt, de már elõtte is ki lehet váltani. (Az edzõnél kell igényelni, 2 db igazolványkép és egy megadott összeg szükséges hozzá, mely tartalmazza a tagkönyv árát és az adott év tagdíját.) A továbbiakban minden évben érvényesítõ bélyeget kell kiváltani, melyet az igazolványban kell gyûjteni.       

 

Versenyzésre edzõi javaslat alapján kapnak lehetõséget a gyerekek, igyekezetük, hozzáállásuk, és annak megítélése után, hogy ez esetleg kedvezõen befolyásolja a magatartásukat, önértékelésüket. A versenyzés emeli a edzésmunka színvonalát, ugyanakkor az oktatók  részérõl többlet munkát és figyelmet kíván. Kezdõknek is fontos lehet a részvétel, a gyakorlat minél hamarabbi megszerzéséhez. Bizonyos versenyeken azonban csak az elvárt (heti 3x-i) részvétel esetén lehet részt venni A versenyzéshez szükséges felszerelések: karate ruha, seiken védõ, fogvédõ, igazolvány, sportorvosi  „versenyezhet” igazolás.

 

 


Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla 1.5 templates vps hosting Valid XHTML and CSS.