Új Wado-Ryu könyv

Hirdetés

BejelentkezésEseménynaptár 2016
Írta: Faragóné Tartler Mónika   
2016. január 21. csütörtök, 10:28

 

Időpont

Esemény

Helyszín

Ajánlás

Január 29-31.

(péntek-vasárnap)

Shuzo Imai sensei edzőtábora

Budapest

Övfokozat szerint

Február 6.

(szombat)

Wado Budapest-Vidék Bajnokság

Budapest

Versenyzők

Február 13.

(szombat)

Wadokai Karate Gyermek, és Ifjúsági Fehér öves Bajnokság I. forduló

(Egyesületünk szervezésében!)

Budapest

UTE

Fehér övesek

Február 14.

(vasárnap)

Wadokai Magyar Bajnokság és Utánpótlás Országos Bajnokság 1. forduló

(Egyesületünk szervezésében!)

Budapest

UTE

Színes övesek

Február 20. (Szombat)

22. MAGYAR TATAMI KARATE KUPA Nemzetközi verseny

Szigetszent-

miklós

Eredményes versenyzők

Február 20-21.

Roberto Danubio és Nobuyuki Nukina edzőtábora

St. Pölten

Edzői megbeszélés

Március 12-13.

(szombat-vas.)

Wadokai Magyar Bajnokság és Utánpótlás Országos Bajnokság II. forduló

Budapest

UTE

Versenyzők

Április 2-3.

(szombat-vas.)

XV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság

Budapest

Eredményes versenyzők

Április 9-10.

(szombat-vas.)

Wadokai Magyar Bajnokság és Utánpótlás Országos Bajnokság III. forduló

Budapest

UTE

Versenyzők

Május 22.

(vasárrnap)

MWKSZ Magyar Bajnokok és a válogatott keret kihirdetése

Budapest

Eredményes versenyzők, hozzátartozók

Június 11.

(szombat)

Egyesületi színes öves vizsga és barnaöves vizsga

Budapest KÖSZI

Kivárási idő letelte, edzői ajánlás

Június 14.

(kedd)

Egyesületi játékos évzáró rendezvény

Budapest KÖSZI

Mindenkinek!

Június 20-24.

(hétfő-péntek)

Gyermek nyári napközis tábor kezdőknek

Budapest KÖSZI

Gyerekek 10-8 kyu

Június 27.-Júl1.

(hétfő-péntek)

Gyermek nyári napközis tábor haladóknakk

Budapest KÖSZI

Gyerekek 7 kyu-tól

Július 3-9.

(vasárnap-szombat)

Nyári hetes Balatoni edzőtábor

Balaton-

szentgyörgy

Ifjúsági, felnőtt

Augusztus 15-19.

(hétfő-péntek)

Alapozó tábor

(Válogatott és eredményes versenyzők, edzői ajánlás)

Budapest KÖSZI

Eredményes versenyzők

Augusztus 22-31.

Alapozó edzések (heti 3x)

(Válogatott és eredményes versenyzők, edzői ajánlás)

A Terem

Eredményes versenyzők

Szeptember 17-18.

17. Budapest Open Nemzetközi Bajnokság

Budapest

Válogatott

Szeptember 24.

(szombat)

XIII. Cikádor Kupa

Bátaszék

Eredményes versenyzők

Október 8.

(szombat)

Wado Magyar Bajnokság

Soroksár

Versenyzők

Október 16.

(vasárnap)

 

Október 30.

(vasárnap)

 

Hungarian Open – Céghmester Kupa

 

MWKSZ Wadokai Utánpótlás Bajnokság

Budaörs

 

Budapest

Válogatott

 

Kezdő, haladó versenyzők, Magyar Bajnokok nem!!!

 

November 11-12.

 

Wadokai Európa Bajnokság

Svájc

Válogatott

November 5.

(szombat)

WKF Karate Diákolimpia

Szigetszent-

miklós

Eredményes versenyzők

November 27.

(szombat)

Tatami Kupa

Szigetszent-

miklós

Eredményes versenyzők

December 3.

(szombat)

Székely Torony Mikulás Kupa

Budapest

Versenyzőknek

December 17. (szombat)

Egyesületi Bemutató és vizsga, barnaöves vizsga

Budapest,

KÖSZI

Kivárási idő letelte, edzői ajánlás

December 20.

(kedd)

Évzáró karácsonyi játékos rendezvény

KÖSZI

Mindenkinek!

 
43. WADOKAI EURÓPA BAJNOKSÁG (2015.11.01.)
Írta: Faragóné Tartler Mónika   
2015. november 05. csütörtök, 10:34

A 2015. évi Wadokai Európa Bajnokságra szövetségünk 7 egyesületéből kvalifikálták magukat versenyzők. A magyar válogatott keret 59 fővel nevezett a bajnokságra.

Egyesületünkből 8 egyéni versenyző (Biró Boldizsár, Kozsán Balázs, Billédi Gergő, Kutni Róbert, Kapdebo Botond, Széll Dávid, Herber Olga és Faragó Emese) és egy csapat (Kadet csapat kata: Széll Dávid, Széll Kristóf, Széll Márk) került idén a válogatott keretbe és indult a megmérettetésen.

Az Európa Bajnokság idén Luxemburgban, a fővárosban került megrendezésre. 19 országból érkeztek versenyzők (Franciaország, Anglia, Olaszország, Belgium, Németország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svájc, Skócia, Írország, Románia, Örményország, Bosznia-Hercegovina, Azerbajdzsán, Portugália, Wales, Luxemburg, Magyarország).

2015. október 29-én, csütörtök reggel indultunk az I.C.Tatami, a Shindo és a Genki egyesületekkel közösen bérelt autóbusszal, 80 fővel (versenyzők, edzők, hozzátartozók, szurkolók).

Az utazás a kezdetektől elég kalandosra sikeredett, kezdve az egyik sofőr rosszullétével, s így a tervezett útvonal módosításával, folytatva az osztrák-német határon való feltorlódással. Sajnos ennek következtében a tervezett esti érkezés igencsak belenyúlt az éjszakába. Nagyon fáradtan érkeztünk a szállodába, ahol azonban szerencsére viszonylag gyorsan megkaptuk a kártyákat és végre ágyba kerülhettünk.

Másnap késő délelőtt egy kis városnézéssel kezdtük a napot, ami elég rövidre sikeredett, mert délután kettőre már a csarnokban kellett lenni, a hosszadalmas regisztráció és mérlegelés, valamint az átmozgató edzések miatt. Ezen a délutánon zajlott le a Kata szeminárium és az Európai Danvizsga is. A mérlegelés után végre ehettek azok is, akik a súlyhatáron voltak és nem sokat ettek az utóbbi két napban.  Az már más kérdés, hogy az összevonások miatt többeknek szükségtelen volt a koplalás.

A csarnok nagyon tágas (6 tatamin folyt a verseny) és színvonalasan berendezett volt. Melegítő helységet azonban a nevezők létszámához képest kis területen biztosítottak, így először a nemzetek csapatai az épület különböző csarnokaiban kezdték a bemelegítő edzéseket. Szerencsénk volt, hogy egy idő után megüresedett az erre szánt tatamival ellátott helyiség, így gyorsan elfoglaltuk (létszámunkat tekintve teljes egészében), és Tibor sensei, mint Szövetségi kapitány 1-1 órában hangulatos ráhangolódó edzéseket tartott a válogatottnak. Az edzői eligazítás volt még hátra, amit a versenyzőknek beszélgetve, pihengetve kellett kivárniuk, hogy végül a közös busszal visszajussunk a szállodába.

Sajnos ezen az edzői tájékoztatón derült ki, hogy 8 fő alatt összevonásra kerülnek a kategóriák, így sokszor 17-18 fős mezőnyök alakultak ki, ami főként a kisebb súlyúaknak nem volt kedvező. Felhívták még a figyelmet arra is, hogy a karateruha kötőinek meglétére idén kiemelt figyelmet fordítanak, azok hiányában a versenyző kizárásra kerül (ez néhány versenyzőnknek még egy kis éjszakai programot jelentett: varrogattak).

Este folyamán még sor került az Európa Szövetség Közgyűlésére, ezután került csak fel a sorsolás a Sportdata-ra. A szokásos: nyomtatás, sokszorosítást követően kis egyeztetés után az edzők elvonultak tanulmányozni a sorsolásokat.

A bajnokság másnap 9 órakor kezdődött, ami korai kelést, reggelit és indulást jelentett. A verseny a kata versenyszámokkal kezdődött.

A négy kata versenyszámban induló versenyzőnk (Bíró Boldizsár, Billédi Gergő, Kutni Róbert, Herber Olga) közül Bíró Boldizsár, az egyik legfiatalabb karatékánk, aki most először vett részt EB-n, nagyon igyekezett, de annyira izgult, hogy ez teljesen rányomta a bélyegét a szereplésére, végül az ötödik helyen végzett. Volt, aki kétes bírói döntés alapján nem jutott tovább, volt, aki egy megbillenés miatt rontott a szereplésén. Végül Kutni Róbertnek sikerült a népes számú kadet mezőnyben egy bronzérmet kiharcolnia.

A csapat kata versenyszámokban szintén több összevonás volt, így kerülhetett sor arra, hogy két magyar fiú csapat is összekerült. Az együtt végzett formagyakorlat látványát felerősítette a bunkai bemutató, ahol a katában szereplő technikák valósághű bemutatására is sor került, amely az értékelésbe is beleszámít.  Végül a mi csapatunk (Széll Dávid, Széll Kristóf és Széll Márk) került ki győztesen, és léphetett a dobogó legfelső fokára.

Az időrend betartásában (késő délutánig) és a szervezettségben nem volt hiány (bár az időterv gépi elkészítésében az emberi tényezők nem játszottak szerepet, így került sor arra, hogy a legkisebb kumite versenyzők a nap legkésőbbi időszakában kerültek csak a shiai-okra), a luxemburgi segítők is nagyon segítőkészek voltak, az különösen sokat segített, hogy a bemelegítő helyiségben egy nagy monitoron percre készen lehetett nyomon követni a shiai-ok beosztását, alakulását.

Az ebédszünet és ünnepélyes megnyitó után, melyet lovagi bemutatóval színesítettek, és melyen a luxemburgi nagyherceg is részt vett, a kumite versenyszámok következtek.

Itt megint elég érdekesen alakult a bíráskodás, szépen fogalmazva: kissé hiján voltak a meghívott bírók a legújabb WKF kumite szabályok ismeretének, és elég érdekesen és sokszor elfogultan bíráskodtak a pontok megítélésében is. Ezt nem csak a mi csapatunk, de több ország sérelmezte. Ugyanakkor amennyit tévedtek ellenünk, annyit tévedtek sokszor mellettünk is.

A versenyszámok ezekben a korai órákban számunkra nagyon összecsúsztak, volt, hogy 4 shiai-on egyszerre folytak mérkőzési egyesületünk válogatott versenyzőinek. Nagy örömünkre mindenkinek voltak győztes mérkőzései és szépen haladtak a táblájukon. A két lányunk (Herber Olga és Faragó Emese), akiknek szintén összevonásra került a csoportjuk (junior -59, +59), sajnos nem jutottak be döntőbe, de a csapatversenyen (Lány csapat kumite versenyzői 3 egyesületből: Tűzmaradár, Genki, Nóva SE) a felfokozott izgalmakkal zajló mérkőzéseken csak a győztes skót csapattól kaptak ki, és nagyon szép mérkőzéseket vívtak a bronzmeccsen a kimondottan erős svájci lány csapattal. Így végül Herber Olga (Olga ebben az évben először indult kumite versenyszámban, és az egyik legerősebb svájci lány ellen hozta a meccset), és Faragó Emese a közös öröm mellett egy bronzéremmel gazdagították a magyar válogatott éremtábláját.

Kapdebo Botond sima, győztes mérkőzésekkel jutott a döntőbe, ahol a kimondottan jó skót versenyzővel vívtak szép csatát, a pontok gyűltek, az állás oda-vissza változott, végül döntetlen mellett a bírók Botondot látták jobbnak, és hozták ki győztesnek. Így Kapdebo Botondot - megvédve tavalyi első helyét - ebben az évben is Európa Bajnokként ünnepelhettük.

Billédi Gergő versenyzőnk a kadet mezőnyben egyetlen mérkőzést vesztett, és a bronzmeccsen igen jól szerepelve, végül a harmadik helyen végzett.

Ahogy már írtam  legfiatalabbak kerültek a verseny végére, ráadásul akkor már másfél órás csúszásban volt a verseny. Kozsán Balázs este fél nyolckor került a küzdőtérre. Addigra már a többszörös bemelegítések, és a verseny izgalma (első Európa Bajnoki részvétel) nagyon erősen látszottak rajta. Az első mérkőzés egy hajszálon múlott egy Balázstól jóval gyengébb versenyző ellen. A sikeres továbbjutás után ébresztő volt, és Balázs korát meghazudtolóan kapta össze magát, egyre jobb mérkőzések sorozataként jutott a döntőbe. Örömünkre egy másik magyar versenyző jutott be a másik ágon, így két magyar versenyző párharcát követtük figyelemmel az esti órákban. Egyértelmű fölénnyel végül Balázs lett az idei év Európa Bajnoka!

Egyesületünk 8 válogatott versenyzői és egy csapata összesen 3 arany, és 3 bronzérmet nyertek.

A magyar válogatott (59 versenyző) összesen 10 arany, 9 ezüst és 14 bronzéremmel zárta a versenyt, és így, a második helyen végzett Luxemburg után a nemzetek versenyében.

A versenyt követő sayonara party-n már mindenki kiengedett, a közös vacsora, beszélgetések, és a fiataloknak zenés partija után éjfél körül indultuk vissza a szállodába.

Másnap, hazafelé még megnéztük Trier városát, amely a legrégebbi német városként tartanak számon. A város igazi kis gyöngyszem volt. Egy hangulatos közös ebéd után (ahol feltűztünk egy 500 forintos bankjegyet, mely első ilyen bankjegy volt a vendéglő falitábláján, és a vendéglős nagy érdeklődésére tartott számot), délután fél kettőkor vágtunk neki a hosszú hazaútnak. Szerencsére ezen az úton már nem volt fennakadás, így gond nélkül érkeztünk meg másnap reggel Budapestre.

Az útról, versenyről készült fényképeket a Galériában találjátok! A magyar válogatott éremtáblája:

KATA

Mantics András

U 14 fiú kata

II.

KUTNI RÓBERT

Kadet fiú kata

III.

Keszthelyi Ákos

U 21 fiú kata

I.

Európa Bajnok

Bereczki Roland

U 21 fiú kata

II.

Herczeg Balázs

Felnőtt férfi kata

I.

Európa Bajnok

Tóth Péter

Felnőtt férfi kata

III.

Szántai Luca

U 14 lány kata

III.

Kollár Eszter

Kadet lány kata

II.

Gali Enikő

U 21 lány kata

I.

Európa Bajnok

Fraknói Petra

Felnőtt női kata

III.

NÓVA SE                       (Széll Dávid, Széll Kristóf, Széll Márk)

U 16 + fiú csapat kata

I.

Európa Bajnok Csapat

Piramis SE

Felnőtt férfi csapat kata

I.

Európa Bajnok Csapat

I.C.Tatami

U 14 lány csapat kata

I.

Európa Bajnok Csapat

Torony SE

U 16 + lány csapat kata

I.

Európa Bajnok Csapat

I.C.Tatami

U 16 + lány csapat kata

II.

 

KUMITE

Magyari Zsófia

U 14 Kumite -40 kg

II.

Szántai Luca

U 14 Kumite +50 kg

I.

Európa Bajnok Csapat

Pokornyi Villő

U 14 Kumite +50 kg

III.

Jakab Luca Katalin

U 14 Kumite +50 kg

III.

Kollár Eszter

U 16 Kumite +54 kg

III.

KOZSÁN BALÁZS

U 14 Kumite -50 kg

I.

Európa Bajnok

Prétor Máté csaba

U 14 Kumite -50 kg

II.

Zsiba Péter

U 14 Kumite +50

III.

Radics Bálint Krisztián

U 14 Kumite +50

III.

BILLÉDI GERGŐ

U 16 Kumite -52 kg

III.

KAPDEBO BOTOND

U 16 Kumite +63 kg

I.

Európa Bajnok

Kollár András

U 18 Kumite -61 kg

II.

Ágoston Gábor

U 18 Kumite -618kg

II.

Herber Olga, Faragó Emese, Horváth Nóra Viárg, Képes Edina

U 18 lány csapat kumite

III.

Fiú csapat

U 18 fiú csapat kumite

III.

Gratulálunk az egész válogatott magyar csapatnak!

 
Őszi versenyek, a Luxemburgi Európa Bajnokság felkészülési versenyei
Írta: Faragóné Tartler Mónika   
2015. november 05. csütörtök, 09:02

XVIII. Budapest Open Nyílt Nemzetközi Karate Bajnokság (2015.09.19-20). Pestszentimrén, a Sportkastélyban megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi versenyre 23 ország 121 klubjából 932 versenyző és 16 csapat nevezett.  A viadal a legjobb hazai versenyzők számára kvalifikációs állomás volt a jövő évi stílusfüggetlen felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságra is.

Egyesületünkből 8 fő indult, többeknek voltak sikeres mérkőzései, de végül  KUTNI RÓBERT versenyzőnk álhatott dobogóra, aki Kadet kumite -63 kg versenyszámban lett ezüstérmes.

Wado Magyar Bajnokság (2015. október 10.) A Soroksári Sportcsarnokban megrendezésre kerülő verseny a Magyar Wado Szövetség egyik legfőbb eseménye. Egyesületünk versenyzői nagyon szépen szerepeltek  versenyen, összesített éremtáblázatunk: 12 arany, 8 ezüst és 4 bronzérem, mellyel  a második helyen végeztünk az induló  15 wado klub rangsorában. Részletes eredmények:

NÉV

KATA

KUMITE

KISS DÁVID

III. hely (8 éves)

III. hely (8-9 éves -30kg)

FARAGÓ CSANÁD

III. hely (10)

I. hely (10-11 éves +40 kg)

BARABÁS VIKTOR

I. hely (9 éves)

I. hely (8-9 éves +30kg)

BIRÓ BOLDIZSÁR

 

II. hely (12-12 éves -40 kg)

KOZSÁN BALÁZS

 

I. hely 12-13 éves -50 g)

BILLÉDI GERGŐ

 

I. hely (kadet -57 kg)

SZÉLL DÁVID

I. hely (14-15 éves)

 

KUTNI RÓBERT

II.hely (14-15 éves)

I. hely (kadet -63 kg)

KUTNI RÓBERT

I.hely (16-17 éves)

II. hely (junior -68 kg)

KAPDEBO BOTOND

 

I. hely (kadet -70 kg)

KAPDEBO BOTOND

 

I. hely (junior -68 kg)

HERBER OLGA

 

II. hely (junior -59kg)

HERBER OLGA

 

II.hely (felnőtt -61kg)

FARAGÓ EMESE

 

II. hely (junior +59kg)

FARAGÓ EMESE

 

II.hely (felnőtt +61kg)

Nóva 1 csapat:

Barabás Viktor

Faragó Csanád

Kozsán Balázs

 

I.hely ( 10-12 éves)

Nóva 2 csapat:

Biró Boldizsár

Faragó Csanád

Kozsán Balázs

I.hely (12-15 éves)

 

Nóva 3 csapat:

Széll Dávid

Széll Kristóf

Széll Márk

II. hely (16+ éves)

 

Hungarian Open – Céghmester Kupa Meghívásos Nemzetközi Karate Bajnokság - Budaörs, 2015. október 24. A verseny hét ország mintegy 500 versenyzőjének részvételével zajlott, két egyesület, a Budaörsi SC Karate Szakosztálya, és a Fortuna Karate Sport Klub összefogásának köszönhetően idén először a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.

A megmérettetés a magyar versenyzők számára az utolsó előtti állomás volt a jövő évi korosztályos Eb kvalifikációs sorozatnak. A 8 induló versenyzőnk közül az erős nemzetközi mezőnyben ketten állhattak fel a dobogóra:

FARAGÓ CSANÁD 10-11 évesek -45kg 3. helyezett

KAPDEBO BOTOND kadet -70 kg I. helyezett

Gratulálunk minden indulónak! Irány az EB!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

11. oldal / 79


Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla 1.5 templates vps hosting Valid XHTML and CSS.